ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un mic sat din nordul Germaniei, Sumte, cu o populaţie de 102 locuitori şi aproape fără infrastructură, va trebui să găzduiască un număr de 750 de refugiaţi, conform unei decizii a autorităţilor locale, scrie The New Tork Times.

Primul grup de 500 de refugiaţi vor ajunge luni în Sumte, localitate care are o singură stradă, nu are magazine, şcoală sau secţie de poliţie.

Comunitatea a fost informată în octombrie, via e-mail, de către autoritatea regională, că vor găzdui un număr de 1000 de refugiaţi, informaţie pe care primarul Christian Fabel a considerat-o "o glumă" care "nu poate fi adevărată". Curând însă, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al Saxoniei Inferioare (regiunea unde se află satul), i-a transmis primarului care încerca să blocheze această decizie că, în privinţă găzduirii a 750 de refugiaţi, are "două opţiuni - de acord, sau de acord".

Localnicii îngrijoraţi, care au trimis "la centru" o propunere de înfiinţare a unei secţii speciale de poliţie, respinsă de autorităţile regionale, au declarat prin vocea primarului Fabel că "Viaţa în satul nostru se va schimba pentru totdeauna".

Germania a acordat de la începutul anului azil pentru 600 de mii de refugiaţi, numărul lor urmând să crească până la cifra aproximativă de 1 milion(!).