ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FBI face agenda României, la Bucureşti, în relaţia sa instituţională cu Serviciul Român de Informaţii, relevă datele vizitei şefului FBR în România, ca şi discursul ţinut de acesta azi.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Oficialul american a sosit aseară, iar astăzi s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta, cu noul director al SRI, Eduard Hellvig, şi cu şefii Parchetului General, DNA şi DIICOT.
"Colaborăm nu doar în privinţa infracţionalităţii cibernetice, esenţială pentru misiunea FBI, ci şi în anchete contrainformative şi împărtăşim constant informaţii pentru a lupta împotriva ameninţărilor reprezentate de terorism, corupţie şi infracţionalitatea organizată transfrontalieră", a spus directorul FBI.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

În cursul declaraţiei susţinute la finalul discuţiei cu noul şef al SRI, Eduard Hellvig, directorul FBI a spus:
"Aceasta este prima mea vizită la București de la preluarea funcției de director FBI, în toamna anului 2013. Predecesorul meu, Bob Mueller, a făcut ultima vizită la București în 2011.

El a subliniat că țările noastre au o relație de colaborare esențială în lupta împotriva terorismului și infracționalității. Fără îndoială, acel lucru era adevărat atunci și a devenit chiar mai adevărat acum, pentru că parteneriatul nostru s-a dezvoltat în ultimii trei ani. (...)

Sunt privilegiat să mă aflu aici pentru a sărbători unul dintre cele mai bune parteneriate pe care le are FBI-ul în întreaga lume."

Directorul FBI l-a felicitat pe Eduard Hellvig pentru numirea în funcția de director al SRI și a ținut să adreseze mulțumiri speciale prim-adjunctului SRI, Florian Coldea, în contextul întâlnirii pe care cei doi au avut-o la Washington, la începutul directoratului lui Comey, precum și adjuncților directorului SRI, Ion Grosu și Dumitru Cocoru.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews