ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de oameni au părăsit Biserica Luterană din Finlanda, după ce parlamentul țării a decis la finele săptămânii trecute să aprobe legea care dă undă verde căsătoriilor între persoane de același sex, iar arhiepiscopul Bisericii Luterane și-a exprimat sprijinul pentru votul din legislativ, informează Russia Today, citând presa finlandeză. Finlanda a devenit astfel a 12-a țară din Europa care legalizează căsătoriile între homosexuali.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Până sâmbătă, aproape 7.800 de oameni au decis să părăsească Biserica Luterană, prin anunțuri online, pe site-ul creat special de Biserică pentru procesul de înregistrări.

Parlamentul de la Helsinki a trecut, vineri, un proiect de legalizare a căsătoriei între persoane de același sex în țară, devenind ultima țară din Scandinavia și cea de-a 12-a din Europa, care legalizează căsătoriile între homosexuali, conform unui raport al publicatiei Sputnik.
105 membri ai Parlamentului au votat in favoarea proiectului, 92 votand împotrivă. Înainte ca legea sa treacă, cuplurile gay finlandeze se bucurau de un set aparte de drepturi la parteneriat, care nu includeau dreptul de a adopta copii sau de a împărtăși acelasi nume.

"Finlanda ar trebui să se străduiască să devină o societate în care să nu existe discriminare, iar drepturile omului sa fie respectate și doi adulți sa se poata căsători, indiferent de orientarea lor sexuală", a declarat premierul Alexander Stubb, de centru-dreapta, înainte de vot.

Arhiepiscopul Kari Mäkinen, al Bisericii Evanghelice Luterane, a sprijinit proiectul. Circa 76,4% din finlandezi au aderat la Biserica Evanghelică Luterană Finlandeză, una dintre cele mai mari organizații luterane din lume, deși ponderea sa în populația țării a scăzut în ultimii ani.

Oponenții proiectului de lege s-au axat, în principal, pe problema drepturilor de adopție a copilului, menționând că copiii ar trebui să aibă dreptul la un tată și la o mamă, in sprijinul unei dezvoltari sociale sănătoase.

Mii de susținători ai proiectului de lege s-au adunat in Helsinki, pentru a sărbători rezultatul.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews