ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Festivalul produselor tradiţionale de post din Adâncata a ajuns la a treia ediţie. La ediţia din 2015, nu mai puţin de şaisprezece gospodine din Adâncata au prezentat aproape 20 de feluri de mâncare de post şi 12 feluri de dulciuri. Festivalul a fost organizat de preotul Bisericii de lemn Sf. Dumitru din Adâncata, Mitu Pascal, împreună cu Elena Cucu şi Viorica Rusu, cu sprijinul primarului acestei comune, Viorel Cucu.

[P] Comanda online Studiul China - Cel mai complet studiu despre nutritie

La ediţia de anul acesta, gospodinele au gătit sarmale cu crupe, salate de fasole, vinete, ciuperci sau de cartofi, chiftele de soia, paste sau piftie cu ciuperci, mâncăruri din orez, dar şi numeroase feluri de prăjturi, dulciuri şi cozonaci de post. Toate produsele de post prezentate au fost gătite de gospodinele din Adâncata după reţetele învăţate de la bunici şi străbunici, iar potrivit organizatorilor, acest festival este organizat tocmai pentru a duce mai departe tradiţiile din această comună.

Şi pentru că toate produsele tradiţionale de post au fost apreciate la fel de către participanţi, gospodinele au primit câte o diplomă de participare şi un cadou din partea organizatorilor, scrie svnews.ro

2

3
4