ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jihadiștii grupării Statul Islamic merg mai departe cu actele de profanare și devastare a unor biserici și simboluri creștine din Irak. Televiziunea Fox News a difuzat imagini cu distrugerea unor statui, icoane și pietre de mormânt sacre, din regiunea irakiană Ninive.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Într-una dintre imagini apare un jihadist al ISIS în timp ce dă jos o cruce de pe acoperișul unei biserici, pentru a o înlocui cu steagul negru al Califatului, transmite tgcom.24.it

Fotografiile selecționate de Middle East Media Research Institute (Memri) prezintă, de asemenea, mai mulți jihadiști care distrug diverse simboluri ale creștinătății, considerate de ISIS o formă de idolatrie.

Într-o neobişnuită luare de poziţie, arhiepiscopul Silvano Tomasi, reprezentant al Vaticanului la ONU, a acuzat gruparea jihadistă de comiterea unor atrocităţi la scară mare.

Trebuie să oprim acest tip de genocid. Altfel, in viitor, ne vom lamenta, întrebându-ne de ce nu am făcut nimic, de ce am permis să se întâmple o astfel de tragedie”, a spus arhiepiscopul Tomasi.

Reprezentantul Vaticanului la ONU a precizat că ar fi nevoie de crearea unei coaliţii care să încerce mai întâi o reglementare politică fără violenţă, urmând ca în caz de eşec să fie autorizată recurgerea la forţă.

niniveninive 2ninive3