ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O sculptură în formă de măciucă a fost amplasată în faţa primăriei comunei Măciuca din judeţul Vâlcea. Sculptura a fost donată, alături de alte nouă lucrări abstracte, celor din comuna Măciuca de către un grup de artişti care au venit în zonă într-o tabără de artă.

Sătenii nu au înţeles însă ce reprezintă lucrarea de artă modernă amplasată în faţa primăriei.

 

„Parcă are gură, uite nasul. Eu cred că e neterminată”, spune o bătrână pentru Digi 24. „Care e fața? E peste tot așa? Același model?”, se întreabă o alta.

 

„Asta e. Eu n-am aflat până acum cu ce seamană”, spune o altă femeie. „Nu i-au dat niciun nume”, precizează un localnic.

Şi autorităţile sunt nedumerite: „Cea de acolo? Cea de acolo nu știu exact ce reprezintă”, recunoaște Viorel Rafailă, viceprimar al comunei Măciuca.

„Trebuie să facem și educatie publicului de artă. Acum rămâne de văzut: vine publicul după creator sau creatorul coboară la nivelul de pregătire al publicului”, spune Gheorghe Dican, organizator al taberei de sculptură.

main