ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gara de Nord a fost inaugurată în 1872, sub numele de Gara Târgoviștei- pentru că artera numită în zilele noastre Calea Griviței se chema, pe vremea aceea, Calea Târgoviștei. În 1888 devine Gara de Nord.

Povestea Gării de Nord a început  pe 10 septembrie 1868, când, în prezenţa Regelui Carol I, a fost aşezată prima piatră de temelie a clădirii. Câţiva ani mai târziu, în 1872, gara era inaugurată, fiind deschisă circulaţia feroviară pe linia Roman-Galaţi-Bucureşti-Piteşti.

[caption id="attachment_97973" align="aligncenter" width="475"]FOTO: bucurestiivechisinoi.ro FOTO: bucurestiivechisinoi.ro[/caption]

Mulţi spun că era o gară specială, dar nu sunt mulţi cei care ştiu că celebra gară a fost supusă la două teste grele, reuşind să supravieţuiască. Prima dată, în anul 1944, când a făcut faţă bombardamentelor din Bucureşti, iar a doua oară când dictatorul Nicolae Ceauşescu plănuia să demoleze clădirea Gării de Nord şi să o mute la marginea Bucureştiului.