Gardul unui cimitir din Craiova a fost izolat cu materialul folosit pentru a ţine zgomotul sau căldura la distanţă, iar în vreme ce trecătorii îşi fac cruce, constructorii susțin că doar aşa puteau consolida construcţia, consolidarea fiind cerută de o Regie subordonată Primăriei Craiova, scrie Digi24.


E o metodă bună, să nu răcească morții, să stea acolo bine la căldură”, glumește un craiovean.


„Mi se pare că nu mai trebuie să ne mire nimic astăzi, mi se pare inutilă investiția”, adaugă o localnică.


Explicația constructorului:


Nu e vorba de o izolație termică, este vorba de o porțiune de curbură pe gard și se va placa cu cărămidă ceramică. Asta e izolație termică pentru uniformizarea curburii”, explică Aurel Turbă, reprezentantul constructorului.


Consolidarea în întregime a gardului costă Regia Autonomă din Craiova aproximativ 8.000 de lei, iar în comparaţie, reabilitarea termică a unui apartament din blocurile construite din 1950 până în 1990 costă aproximativ 15.000 lei.


gard.lkvsjagdr2

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.