ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulţi români, inclusiv o femeie care a venit în Marea Britanie pentru îngrijiri medicale gratuite, au fost arestaţi joi în zona Marble Arch, la Londra, după două zile de la anularea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii, relatează The Daily Express în pagina electronică şi preluat de către Mediafax.

Potrivit publicaţiei, agenţi din cadrul Agenţiei britanice pentru control la frontieră au arestat aproximativ 12 români care aveau cu ei saci plini cu haine şi obiecte personale. După ce au fost percheziţionaţi, amprentaţi, fotografiaţi şi înregistraţi de oficiali din cadrul Agenţiei, membrii grupului au fost obligaţi să mărşăluiască spre un loc de unde urmau să fie luaţi cu dube aparţinând Ministerului de Interne.

imigrant3
Acest lucru face parte din activitatea noastră obişnuită pe care o desfăşurăm în întreaga ţară zilnic. Atunci când cei care nu au permisiunea să se afle în Marea Britanie refuză să se întoarcă acasă în mod voluntar, vom acţiona pentru a-i îndepărta", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Potrivit publicaţiei, în grup de afla o femeie care a declarat că a venit în Marea Britanie pentru a urma un tratament gratuit într-un spital. Înainte să fie condusă, Daniela, îmbrăcată în negru şi având asupra ei o pungă de plastic plină cu medicamente şi documente de la Sistemul Naţional britanic de Sănătate (NHS), a declarat că a "venit pentru spital" şi că suferă de "astmă şi angină pectorală".

Operaţiunea Agenţiei s-a desfăşurat la mai puţin de 48 de ore de la anularea restricţiilor impuse pe piaţa muncii românilor şi bulgarilor, iar arestările au fost operate în zona cunoscutului monument londonez, devenit punct de întâlnire pentru românii care sosesc în Marea Britanie, potrivit publicaţiei. Membrii grupului vor primi bilete de avion spre România, adaugă ziarul.

imigrant2

Conform legislaţiei care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, persoanele care sunt expulzate nu se pot întoarce pentru o perioadă de un an, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Interne. Biletele imigranţilor care sunt de acord să se întoarcă acasă sunt plătite de către Ministerul britanic de Interne, consilii locale, iar uneori de către asociaţii de binefacere pentru persoane fără adăpost ca ThamesReach, potrivit publicaţiei.