ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti, a avut loc întrunirea națională a Asociației "Părinți pentru ora de Religie". La întâlnire au participat reprezentanţii celor 40 de filiale existente în acest moment în toată ţara.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Preşedintele APOR, Liana Stanciu, a vorbit despre obiectivele organizaţiei:

"Mă gândesc, de asemenea, la salvarea unor sărbători importante, faptul că în şcoala românească nu s-a întâmplat nimic de marea sărbătoare de Buna Vestire, faptul că foarte mulţi copii ştiu că de Paşti vine iepuraşul fără să se gândească că de fapt este cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, faptul că prea puţină lume pune accent pe adevărata valoare a Sărbătorii Crăciunului, toată lumea crede că vine moşul acela îmbrăcat în roşu. Toate acestea chestiuni trebuie recuperate şi bine aşezate în mintea, în sufletul copiilor pentru că astfel noi vom avea nişte copii sănătoşi care vor ştii să facă alegeri înţelepte, să poate discerne la momentul în care vor fi puşi în astfel de situaţii”.

"Următoarea provocare pentru părinţi va fi ora de educaţie sexuală", a afirmat bioeticianul Virgiliu Gheorghe în cadrul întâlnirii.

1

 

Mindea Magdalena, preşedinta APOR Constanţa, mamă a 5 copii,  spus că este nevoie de o mai bună organizare a A.P.O.R., care să apere educaţia creştină: "Ne-am întors cu drag în România după ce am locuit o perioadă în SUA. Copiii mei sunt educaţi la Şcoala Brâncovenească, o şcoală brutalizată în media în ultimele două săptămâni. Este nevoie de un departament al asociaţiei care să apere educaţia creştină".

Spusele sale au fost întărite şi de Popa Corneliu, de la A.P.O.R. Iaşi: "Speranţa mea este să punem bazele unei structuri profesioniste".

4

 

Au luat cuvântul mai mulţi reprezentanţi din ţară ai A.P.O.R. "Părinţii împreună cu preoţii şi profesorii pot şi trebuie să conlucreze pentru viitorul copiilor", a spus Raluca Cârjilă, presedinte filialei Călăraşi.

"Cu ajutorul şi harul profesorului de religie, ora de religie înseamnă o întâlnire cu Dumnezeu", a spus Felix Tătaru, GMP Advertising, co-auto al campaniei de comunicare APOR.

A.P.O.R. este o organizație neguvernamentală a părinților interesaţi de educaţia complexă, completă şi de calitate a copiilor lor, educație care presupune, pe lângă latura morală, estetică, tehnologică, şi o componentă religioasă. Membrii acestei asociații consideră că educaţia fără religie înseamnă şcoală fără suflet, neam fără Dumnezeu şi fără identitate, susțin îmbunătățirea calității orei de Religie, precum și menținerea rolului și importanței acestei discipline de învățământ, susțin semnatarii documentului.