ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 3.000 de credincioşi şi aproximativ 100 de preoţi au participat duminică, în a doua zi a evenimentului "Duminica Ortodoxiei", organizat la sfârşitul acestei săptămâni.

Manifestarea a început în cursul dimineţii, cu sfânta Liturghie de la Biserica Icoanei, oficiată de un sobor de preoţi conduşi de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
Credincioşii au venit în număr impresionant pentru a participa la slujba religioasă, după ce, încă de la primele ore ale dimineţii, au format cozi pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni de la Mânăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi.

După încheierea liturghiei, la Grădina Icoanei s-au adunat peste 3.000 de credincioşi veniţi de la 44 lăcaşe de cult din sectorul 2, precum şi de la alte biserici din Capitală, purtând pancarte în mâini cu numele sfintelor lăcaşe de cult pe care le reprezentau.
A urmat o procesiune care s-a desfăşurat în jurul parcului 'Grădina Icoanei', cei prezenţi purtând icoane de la mai multe biserici sau aduse de acasă, iar în fruntea lor s-a aflat icoana de la Mânăstirea Hadâmbu, urmată de un sobor de aproximativ 100 de preoţi, precizează sursa citată.
La finalul procesiunii, Varsanufie Prahoveanul a vorbit despre importanţa memorabilă a Duminicii Ortodoxiei, care se sărbătoreşte din anul 843.
La ieşirea din parcul 'Grădina Icoanei', enoriaşilor le-au fost sfinţite icoanele pe care le purtau în braţe de către o serie de preoţi în semn de cinstire a Sfintelor Icoane. (Click pe imagine pentru mărire)

[gallery link="file" columns="2" ids="24767,24768,24769,24770,24771,24772,24773"]