Politicienii de la Kiev recurg la toate metodele pentru a-i convinge pe occidentali de pericolul rus. Un site american a dezvăluit că o delegație de parlamentari ucraineni a încercat să păcălească membri ai Senatului SUA, prezentând drept probe ale agresiunii Rusiei în Ucraina o serie de fotografii cu tancuri ruse. Și despre care susțineau că au fost surprinse în timp ce intrau pe teritoriul ucrainean. Senatorii americani au descoperit însă altceva.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

La finele anului trecut, o delegație de parlamentari ucraineni a ajuns în America. Aceștia au pus pe masa membrilor Comisiei pentru Serviciile Militare din Senatul SUA un teanc de fotografii în care apăreau tancuri ruse, ”invadând” teritoriul ucrainean. Politicienii americani aveau însă să constate că fotografiile erau dintr-un alt război. Tancurile ruse din imagini au fost imortalizate în timpul conflictului din Osetia de Sud, din vara lui 2008, conform site-ului freebeacon.com.

Dezvăluirea a fost făcută de directorul de comunicare al senatorului republican Jim Inhofe, Donelle Harder. ”Americanii doreau să publice acele fotografii, fără a pune la îndoială cuvântul parlamentarilor ucraineni”, a precizat Harder.

Dar, în urma unor verificări amănunțite, a ieșit la iveală faptul că imaginile cu acel convoi de tancuri ruse data din 2008, din timpul conflictului dintre Rusia și Georgia, din Osetia de Sud.

Membrii parlamentului de la Kiev care ne-au fat acele fotografii, ca și cum ar fi fost făcute atunci de un aparat foto, și-au făcut lor înșiși un deserviciu”, a comentat senatorul republican Inhofe incidentul. În plus, Inhofe a mărturisit că a fost furios când a aflat că ucrainenii au încercat să îi înșele astfel pe senatorii din SUA.

[gallery ids="85570,85571"]
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews