ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Planul lui Nicolae Ceauşescu de a schimba faţa Bucureştiului a dus la demolarea multor clădiri de o valoare inestimabilă. Pe lângă Mănăstirea Văcăreşti sau Biserica Sfânta Vineri, cazute pradă buldozerelor, Ceauşescu a ras de pe faţa pământului un cartier întreg. Este vorba despre Uranus, aflat pe locul unde acum tronează Casa Poporului şi o parte a cartierului 13 Septembrie.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Astfel au dispărut pentru totdeauna Spitalul Brâncovenesc, Biserica Albă-Postăvari, Biserica Spirea Veche, Biserica Izvorul Tămăduirii, clădirea Operetei, Muzeul Mlitar, stadionul Republicii, ansamblul de chilii din jurul Bisericii Schitul Maicilor si Ansamblul Mănăstirii Mihai Voda. Ultimele două lăcaşe de cult au fost mutate şi ascunse între blocurile noi construite, scrie site-ul Tai-Tai.net

Străzile din acest cartier erau elegante, casele erau înalte şi aveau un aer burghez, de început de secol XX.

1
2
3
4

Mai multe imagini cu cartierului Uranus AICI