ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 100.000 de oameni au participat duminică, în centrul Chişinăului, la o amplă acţiune organizată de Coaliţia-Pro-Europeană (CPE) în sprijinul parcursului european al Republicii Moldova, informează Agerpres.

Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului a fost arhiplină, iar unii participanţi au comparat manifestaţia cu mitingurile organizate în anii 90, pentru proclamarea independenţei Republicii Moldova. Circulaţia rutieră a fost blocate în mai multe cartiere centrale ale Chişinăului.

La Adunarea "Pentru Moldova! Pro Europa!" au participat şi principalii politicieni, manifestaţia fiind deschisă de preşedintele Nicolae Timofti.
"Integrarea europeană este o şansă pentru a ne reface economia, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor şi pentru a clădi o societate care să aibă un sens şi o viziune. E vorba şi de securitatea noastră colectivă şi personală, de circulaţia liberă a persoanelor şi a mărfurilor. E vorba de modernizarea şi civilizarea ţării noastre", a declarat şeful statului moldovean.

Liderii CPE, Vlad Filat, Marian Lupu şi Ion Hadârcă au susţinut discursuri în favoarea integrării europene a Republicii Moldova, menţionând că acesta este principalul obiectiv al Moldovei în prezent, dar şi în viitorul previzibil.

Manifestaţia a fost organizată în contextul în care opoziţia comunistă de stânga doreşte să dizolve actualul parlament şi să organizeze alegeri parlamentare anticipate. Liderii opoziţiei au declarat că, dacă vor ajunge la putere, vor opta pentru integrarea ţării în uniunea vamală condusă de Rusia.

APASĂ AICI pentru VIDEO şi GALERIE FOTO