ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mars pentru unire 1 Mars pentru unire 2 Mars pentru unire 3 Mars pentru unire 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mars pentru unire 7 Mars pentru unire 8

 

 

 

 

 

 

 

http://youtu.be/bBYgShz-t7g

 

http://youtu.be/Y-aTdhl8GMI

ACTUALIZARE 17:00 Mitingul s-a terminat, oamenii au început să se îndrepte spre casă

ACTUALIZARE 16:40 Fostul prim-ministrul al Republicii Moldova, Mircea Druc, spune că din punctul său de vedere, "Unirea s-a înfăptuit"

ACTUALIZARE 16:30 Marșul a ajuns în Parcul Izvor. Organizatorii spun că sunt aproximativ 10.000 de persoane.

ACTUALIZARE 15:30 Vă vom ține la curent cu fotografii și filmări de la acest eveniment.

Trimiteți fotografia sau filmulețul vostru la adresa: contact@activenews.ro

Cea mai mare manifestaţie de stradă prin care se cere transformarea unirii României cu Republica Moldova într-o prioritate naţională a început duminică, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la ora 14:00. Manifestația se desfășoară sub numele Marş pentru Basarabia.

Peste 100 de basarabeni au cusut timp de trei săptămâni un imens steag tricolor, de 1200 mp, pentru a-şi manifesta dorinţa de unire cu România.

Drapelul va fi desfăşurat de miile de participanţi la ,,Marşul pentru Basarabia”, pe traseul Guvernul României (Piaţa Victoriei) – Palatul Parlamentului (Parcul Izvor), cu începere de la ora 14:00.

Organizatorii aşteaptă ca peste 10 000 de bucureşteni să răspundă apelului lor şi să ceară factorilor decizionali ca unirea cu Republica Moldova să fie o prioritate naţională.

În Parlamentul României a fost deja înaintat un proiect legislativ iniţiat de societatea civilă.

În ţară, Unirea Basarabiei cu România este cerută prin mesaje grafitti:  aproape toate oraşele din România au fost împânzite în ultimii ani cu mesajul „Basarabia e România”.

Un miting similar ca amploare a avut loc în luna septembrie a anului trecut în Chişinău.

Aceste evenimente stradale sunt organizate de Platforma Civică Acţiunea 2012, o coaliţie de peste 30 de ONG-uri din România, Republica Moldova, SUA, Canada şi mai multe state din Uniunea Europeană.