ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



La mănăstirea Sf. Efrem Sirul din Kantariotisa-Katerini, Grecia, la o distanță de aproximativ 10 minute de autostradă, este paraclisul Sf Eirini Hrisovalantu, unde se află icoana Sf. Luca al Crimeii, prăznuit de Biserica Ortodoxă Română pe 11 iunie.

Sfântul Luca a fost profesor doctor chirurg, dar și arhiepiscop de Simferupoleos și al Crimeei. S-a născut în anul 1877 și după o perioadă de tortură, în regimul comunist care nu l-a iertat, chiar dacă era un ilustru om de știință și făcea mult bine oamenilor. A trecut la Domnul în anul 1961.

[highlight]Citește și: 11 iunie, Prăznuirea Sfântului contemporan, LUCA al CRIMEII. 53 de ani de la mutarea în veșnicie a DOCTORULUI MĂRTURISITOR al dreptei credințe. ULTIMELE sale CUVINTE[/highlight]

37Anul acesta, pe 5 mai, un autocar cu un grup de pelerini din România a vizitat mănăstirea Kantariotisa-Katerini, unde 3 tineri au văzut, în același timp, cum din ochiul Sfântului a început să curgă o lacrimă și să-și miște buzele ca și cum ar fi "nemulțumit, trist”, după spusele acestora. De atunci, "fizionomia” feței Sfântului, din respectiva icoană s-a modificat, ochiul rămânând roșu . În plus, din momentul în care a lăcrimat, icoana Sfântului Luca a început să împrăștie miros de mir. Icoana se găsește, în continuare, în Paraclisul mănăstirii Sf. Efrem Sirul.

114(sursa: http://deveghepatriei.wordpress.com)