ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trăim într-o țară în care corporațiile fac legea, explorează și vor să exploateze la noi ca în colonii, așa cum afirma chiar Directorul Institutului Geologic al României (IGR), Ștefan Marincea: "Au venit cu un proiect de Papua Noua Guinee"; iar Statul le oferă protecție prin serviciile secrete, prin Jandarmerie, Poliție etc.

La Pungești, țăranii preferă sărăcia lor, dar un mediu curat, decât exploatarea Chevron, care nu crează nimic altceva decât un dezastru ecologic: pământul, dar, ce este mai grav, apa freatică, vor fi inutilizabile. Asta înseamnă ca nu mai poți crește un animal, că toate albinele mor, că tu, ca țăran care faci o agricultură de subzistență, poți să-ți părăsești vatra strămoșească.

Contractul semnat de MR Ungureanu cu Chevron este secret. Slavă Domnului, nu a reușit să semneze pe sub mână și cu RMGC. Dar treaba curge mai departe prin urmașul Ponta, pentru că oamenii politici români sunt doar simpli executanți ai directivelor externe. Se află în București Vicontele Etienne Davignon, şeful Grupului Bilderberg. Mâine va sustine la BNR prezentarea “Europa, încotro?”, o acțiune care, în anii trecuți, era sponsorizată de RMGC.

Vor fi călcați în picioare cei ce se opun proiectelor de distrugere a României? Până una-alta, dl. Ștefan Marincea a fost demis rapid prin fax, casa realizatorului TV Rareș Bogdan (în a cărui emisiune procurorul militar Gheorghe Oancea a arătat cum Roșia Montană Gold Corporation a cumpărat practic aproape toată presa și clasa politică, pregătind o acțiune de jaf economic fără precedent) a fost spartă de două ori într-o singură noapte.

Probabil, dacă reacția oamenilor va fi slabă, vor începe prospecțiunile la Pungești cu forța, iar Mugur Ciuvică, Bogdan Chiriac și alți “experți” îmi provoacă voma (ca și tot postul Antena 3 pe subiectul exploatării resurselor) prin onctuozitatea slinoasă pe care o afișează față de corporații, alături de foarte mulți oameni politici fără deosebire de partide - să nu ne iluzionăm, nu există așa ceva în România.

Trebuie să realizăm că va începe, probabil curând, reprimarea oamenilor care vor să-și păstreze demnitatea și să ofere un viitor cu iz de libertate copiilor, celor care ne urmează, viitorului acestui neam. Asta dacă nu ne trezim la timp.

Doamne...