ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui călugăr ortodox, citat de Greek Reporter, Facebook-ul le şterge conturile călugărilor ortodocşi care refuză să-si schimbe numele lor de profil cu numele lor de naștere, pe rețeaua de socializare, scrie lonews.ro

Deși aceștia sunt cunoscuți prin numele lor de clerici, Facebook-ul a început recent să emită noi exigențe în ce privește figurile religioase prezente pe rețea, cunoscute de regulă sub numele: preotul, egumenul, călugărul, maica, starețul, fratele etc. Facebook vrea să-i oblige pe posesorii acestor conturi să își folosească numele legale (juridice, de naștere) pe profilul propriu.

"Este timpul sムspunem Facebook-ului că politicile sale au mers prea departe", spune Starețul Trifon, un călugăr al Mănăstirii Mântuitorului, din Vashon Island, care dupムce a fost afectat de această politică, a decis să lanseze o petiție. Petiția a adunat 5.000 de semnăƒturi  doar douムzile (poți semna și tu, aici).

"Ar putea părea greu de crezut, dar Facebook-ul a devenit un instrument esențial în îndeplinirea lucrăƒrii mele", mărturisește acesta. Facebook-ul îl conecteazムpe Starețul Trifon cu 1.000 de oameni.

Starețul Trifon spune cムpovestea lui, de dezactivare a contului propriu fărムavertisment, nu este unică: "Şi altor clerici religioși li s-a spus cムtrebuie săƒ-și foloseascムnumele lor de naștere, pentru a se mai putea folosi de Facebook. Facebook-ul trebuie săƒ-și schimbe aceastムpoliticăƒ".