ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii belgieni au descoperit că Facebook poate să urmărească activitatea online a utilizatorilor săi, chiar şi atunci când aceştia nu sunt conectaţi la reţeaua de socializare, conform b1.ro.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Potrivit studiului belgian, Facebook face acest lucru prin intermediul cooki-urilor, care continuă să urmărească activitatea utilizatorului respectiv și după ce acesta s-a deconectat de pe rețeaua de socializare. Obiectivul companiei americane este de a primi cât mai multe informații despre utlizatori pentru a propune apoi publicitate personalizată.

Cecetătorii belgieni susțin că aceste practici, precum și altele folosite de Facebook cu privire la datele personale ale utilizatorilor, sunt contrare dreptului european.

Într-un comunicat oficial, Facebook a răspuns acuzațiilor:

"Cercetătorii au descoperit într-adevăr un «bug» care ar putea să trimită cooki-uri anumitor persoane atunci când ele nu se află pe Facebook. Nu a fost intenţia noastră. Suntem pe cale să remediem această problemă", a declarat compania americană.

O soluție pentru a scăpa de aceste cooki-uri este site-ul Your Online Choices, o iniţiativă a unui consorţiu european care grupează diverşi actori din publicitatea online, care permite controlarea și dezactivarea acestora. Însă, potrivit aceluiași studiu, și acest site conține un cookie plasat de Facebook, astfel încât activitatea utilizatorilor să poate fi urmărită chiar dacă aceștia nu au utilizat niciodată rețeaua de socializare. Privitor la acest lucru, Facebook a preferat să nu facă nicio declarație.