ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un alt exemplu despre cât de părtinitori sunt așa-numiții fact-check-eri,  împreună cu principalii patroni ai rețelelor de socializare care pretind că le pasă atât de mult de controlul "dezinformării", a fost demonstrat de nimeni altul decât Associated Press, relatează Natural News.

De fapt, AP a greșit atât de mult încât aproape a provocat cel de-Al Treilea Război Mondial.
 
Dar serviciul de "știri" nu va fi pedepsit nici de Facebook,nici de  Twitter sau de NewsGuard, monitorul de "știri" false, deoarece AP este membră a mass-mediei tradiționale de stânga.

La începutul acestei săptămâni, citând un "oficial american de rang înalt din serviciile de informații" neidentificat, AP a raportat că o rachetă care a aterizat în Polonia, aliat al NATO, a fost lansată de o baterie rusă.
 
Numai că, pe măsură ce mai multe informații au devenit cunoscute ulterior, s-a dovedit că racheta era într-adevăr rusă, dar a fost trasă de o baterie de apărare antirachetă ucraineană.

Într-o "corecție", AP a raportat:

„Associated Press a raportat în mod eronat, pe baza informațiilor furnizate de un înalt oficial american din cadrul serviciilor secrete care a vorbit sub rezerva anonimatului" ...
 
Corecția incredibil de jenantă mai precizează: "Rapoartele ulterioare au arătat că rachetele au fost fabricate de Rusia și cel mai probabil au fost lansate de Ucraina în apărare împotriva unui atac rusesc.”



La scurt timp după ce racheta - care a ucis doi cetățeni polonezi - a aterizat, au existat discuții potrivit cărora Varșovia ar putea încerca să invoce articolul 5 din tratatul NATO,
 
Iar dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, s-ar fi declanșat un Al Treilea Război Mondial cu Rusia și aliații săi.