ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu un an, prima pagină a ziarelor din Europa era alocată scandalului cărnii de cal din România. Deşi s-a dovedit clar, cu documente, că producătorii români nu au avut nici o vină, imaginea afectată în urma falselor etichetări continuă să bântuie și astăzi sectorul de carne din România.

Vicepresedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, medicul veterinar Liviu Harbuz, a declarat că din cauza scandalului, exporturile de carne de vită au scăzut în 2013 cu 40%, iar cele la carne de cal, cu 25%.

"Deși în acea notificare a Comisiei Europene nu se făcea niciun moment referire la România, menţionându-se doar furnizorul de carne Comigel din Franţa, în cazul acestui scandalul, vina a căzut pe o firmă românească de la care a fost obţinută carnea de cal. Aşa cum s-a descoperit ulterior, marfa fusesese livrată în ianuarie 2013 cu etichetarea corespunzătoare, fapt ce rezulta clar şi din facturile companiei olandeze. În ciuda acestor dovezi, daunele aduse industriei cărnii din România nu au fost reparate nici astăzi", a declarat deputatul Liviu Harbuz, conform agrointel.ro