ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia Regală a pornit sâmbătă într-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Naţională a României. Călătoria se va încheia chiar pe 1 Decembrie, iar la ea iau part principesa Margareta, principele Radu, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, copii, bătrâni şi ambasadori.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Evenimentele organizate de Familia Regală cu prilejul Zilei Naţionale a României au debutat sâmbătă, la ora 10.00, în gara regală Băneasa din Bucureşti, unde principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu, însoţiţi de principesa Maria (cea mai tânără dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai şi ale Reginei Ana) şi principele Nicolae, au urcat în trenul regal pentru a merge la Sinaia, acolo unde se vor desfăşura mai multe manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie, potrivit Mediafax.

"Este o călătorie simbolică, în onoarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, de Ziua Marii Uniri. O să fie foarte multe persoane în tren, copii, vârstnici, de la Fundaţia mea, diplomaţi şi familia mea", a spus principesa moştenitoare Margareta, pe peronul gării regale Băneasa.

Regele Mihai şi Regina Ana nu au putut să participe la acest eveniment, aceştia nefiind în prezent în România.

Seria de evenimente organizate de Familia Regală cu prilejul Zilei Naţionale a României se va încheia luni, chiar de 1 Decembrie, cu o altă călătorie simbolică efectuată tot cu trenul regal. Atunci, trenul regal va pleca la ora 09.08 din gara Sinaia, iar plecarea va fi precedată de un ceremonial care va începe la ora 09.00.

Călătoria simbolică se va încheia, duminică seară, la Bucureşti, unde Familia Regală şi invitaţii săi vor fi aduşi tot în gara Băneasa, cu trenul regal, care a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia, şi care a fost livrat României după moartea acestuia, în anul 1928.
Potrivit principesei Margareta, 1 Decembrie este "o mare zi", în care "este bine să fim uniţi din nou". De asemenea, principesa Margareta a urat tuturor românilor "La mulţi ani!".

În această călătorie simbolică, alături de membri ai Familiei Regale, au plecat aproximativ 40 de persoane, între care membri ai Corpului Diplomatic, personalităţi ale vieţii publice, precum şi peste 20 de vârstnici şi copii, beneficiari ai programelor inter-generaţionale derulate de Fundaţia "Principesa Margareta a României".