ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Platforma Unionistă Acțiunea 2012, care duminică a organizat un protest în fața Ambasadei R. Moldova la București, pentru a cere permitearea accesului românilor în Basarabia doar cu buletinul, își continuă demersurile în aceată direcție. Platforma a lansat o petiție online.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

,,Constatăm cu neplăcere situaţia total anormală în care state asociate Uniunii Europene precum Serbia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Albania şi Georgia, au acordat dreptul de intrare prin prezentarea cărţii de identitate tuturor cetăţenilor europeni, inclusiv cetăţenilor români, în timp ce autorităţile Republicii Moldova solicită în continuare prezentarea paşaportului la intrarea pe teritoriul acestui stat”, se spune în petiția înaintată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

,,La ora actuală, principalul partener comercial al Republicii Moldova este România, urmată de alte ţări din Uniunea Europeană. Fără sprijinul Uniunii Europene în general şi al României în particular, Republica Moldova nu ar fi putut face faţă boicotului impus de Federaţia Rusă principalelor produse de export ale acestui stat: vinul şi fructele”, arată cei care au lansat acest demers.

Inițiatorii amintesc că începând cu 2007 tot mai puțini cetățeni ai României și-au perfectat pașaport și este cunoscut faptul că principalul aflux de turişti și de investitori în Republica Moldova provin din Uniunea Europeană şi, mai ales, din România.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 propune tuturor celor interesați să circule doar cu cartea de identitate peste Prut, în Republica Moldova, să semneze petiția pentru ca autoritățile de la București să le determine pe cele de la Chișinău să adopte o Hotărâre de Guvern prin care să legifereze accesul cetăţenilor Uniunii Europene în Republica Moldova doar cu obligaţia de a prezenta alternativ paşaportul sau cartea de identitate.