ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat, vineri seară, pe site-ul oficial, că a suspendat provizoriu forul de profil din Rusia.

Din cauza acestei decizii, atleţii din Rusia nu vor putea concura la competiţii internaţionale, inclusiv la Jocurile Olimpice, iar Rusia nu va putea găzdui competiţiile internaţionale pe care le avea programate pentru 2016.

Suspendarea nu presupune interdicţia de participare a sportivilor ruşi la competiţiile interne şi nu înlătură obligaţia ca sportivii de nivel internaţional să se supună regulamentelor antidoping ale IAAF.

La 9 noiembrie, o comisie mandatată de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a solicitat suspendarea Rusiei din toate competiţiile sportive şi a cerut retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, care a distrus 1.417 de eşantioane.