ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 30 de ani, Jonas Schäfer a simţit că a ajuns la un prag, un stil de viaţă care-l obosea. Şi-a vândut casa de discuri pe care o conducea, pentru 10 milioane de euro şi a plecat din Hamburg. Se pregătise pentru o vacanţă prelungită, însă planul s-a schimbat radical din clipa în care a ajuns într-un sat din Transilvania, uitat de lume.

Ulrike, prietena şi viitoarea soţie, căreia Jonas îi povestea despre minunăţiile din Transilvania, n-a rezistat mult timp curiozităţii de a vedea cu propriii ochi peisajele de poveste, scrie digi24.ro.

Ulrike Schaefer: „M-am dat jos din mașină și am spus, haide, serios, pot să trăiesc aici. Am fost atât de impresionată de peisaj. Sper că va rămâne traficul de căruțe aici, în România. Când am venit prima oară, din București, îl rugam pe Jonas la fiecare două minute să oprească, să fac o fotografie cu câte o căruță”.

După trei luni, cei doi au decis că în Cund e locul potrivit pentru a începe o viaţă nouă şi, de ce nu, o afacere nouă. Aşa că au cumpărat casa unui localnic şi au pus imagini pe un site de turism din Germania. Au avut surpriza plăcută ca la scurt timp să sosească şi primii oaspeţi nemţi. O dată ce viața i s-a așezat, Jonas a descoperit şi gustul produselor din zonă, aşa că şi-a făcut o grădină ecologică, accesibilă și pentru turiști.

Încet-încet, nivelul serviciilor oferite turiştilor a crescut, aşa încât acum meniul de la Valea Verde este certificat de Chaine des Rotisseurs, cea mai veche asociație gastronomică din lume, cu o istorie de aproape 800 de ani.

Însă nu doar mâncarea poartă amprenta locului la Valea Verde. Pe pereţii camerelor în care sunt cazaţi turiştii se păstrează încă fotografii ale foştilor proprietari. Mobilierul este şi el fabricat în atelierul din Cund, unde tâmplarii sunt angajaţi de familia Schäfer.

În total, cei doi soţi au angajaţi nu mai puţin de 24 de localnici.