ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la 1 aprilie, sunt eliminate cotele de lapte în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că marii producători europeni vor putea să vândă oricât şi oriunde, inclusiv pe piaţa românească.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediţie integrală, necenzurată - comanda online

Fermierii români se tem că această măsură ar putea însemna falimentul pentru majoritatea fermelor de vaci din România.

CITEȘTE ȘI: AGROSTAR: Peste 60% din fermele de vaci din țară vor dispărea la eliminarea cotei de lapte, de la 1 aprilie

Președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Bovine şi vicepreședinte al federației AGROSTAR, Ștefan Muscă atrage atenția asupra faptului că fermierii români nu erau pregătiți pentru o asemenea măsură.

"Nu eram pregătiți pentru o asemenea măsură.Noi nu avem piața suficient de dezvoltată pentru a ne vinde produsele și vor veni cei din Occident care au subvenții pe bovină mult mai mari ca noi să vândă aici sub prețul nostru. Asta înseamnă falimentul. Vor distruge fermierii așa cum au făcut și cu industria din Țara Românească", a explicat Ștefan Muscă la Radio Trinitas.

Ștefan Muscă a mai precizat că subvențiile pe care fermierii români le primesc sub mult mai mici ca cele din Occident și nu pot concura cu cei din afară.

"Eu primesc subvenție 490 de lei pe bovină iar unul din Occident primește 400 de euro. Un litru de lapte pe mine mă costă 1 leu și nu îmi pot permite să-l vând sub prețul acesta", a mai spus Ștefan Muscă.