ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui – APRIL a publicat pe pagina sa de Facebook cele mai noi informații despre cantitățile de brânză importate de România: peste 70 000 de tone, doar anul trecut.
 
Reacțiile din rândul fermierilor nu au întârziat să apară. „Trebuie să protestăm. În timp ce fermierii români stau cu brânza pe stoc, în 2017 România a importat 70.571 tone brânză, adică 3.000 de camioane a câte 23 tone fiecare. Din această cantitate, marea majoritate este brânza falsificată. Noi fermierii, împreună cu procesatorii, nu putem accepta această situație la infinit. Vă chem să protestăm! Din stocul de brânză pe care îl am vreau să arunc 1.000 de kg în fata Guvernului”, a anunțat fermierul Costel Caraș, cunoscut crescător de vaci de lapte din județul Ilfov, potrivit www.agrointel.ro. 
 
În ultimii ani, cea mai mare parte a fabricilor românești de prelucrare a laptelui fie au fost închise, fie achiziționate de companii puternice cu capital străin. Fermierii reclamă faptul că producția lor de lapte își găsește cu greu loc pe piață, în timp ce în magazine ajung inclusiv brânzeturi falsificate.