ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


An de an, la Gura Râului, bujorul de munte înflorește și sub forma unui festival. Și de această dată, localnicii îl vor celebra alături de turiști și artiști cunoscuți, cu muzică populară, jocuri tradiționale și bucate din bucătăria Mărginimii Sibiului.

Ajuns la cea de-a XV-a ediție, festivalul "Bujorul de munte" va debuta sâmbătă, 16 iunie, pe scena din aval de baraj, la ora 18:00, când se va organiza o cină ca la stână. Pe lângă preparatele tradiționale, vor fi susținute și momente artistice de către Ansamblul Folcloric "Bujorul de munte", Ioana Brad, Ioan Răulea, Maria Lepindea, Traian Stoiță, Camelia Stoiță, Marcel Părău, Giulia și Ilie Medrea, Adrian Neamțu, Nicoleta Voica, Ionuț Fulea, "Veteranii Ansamblului Junii Sibiului" și Ansamblul Folcloric "Ceata Junilor" Sibiu, anunță www.tribuna.ro. 
Prima zi a evenimentului se va încheia cu un foc de tabără.
Duminică, sărbătoarea continuă în aceeași atmosferă de petrecere. La ora 11:00,  oficialitățile locale și județene vor fi așteptate la intrarea în sat cu pită și sare, iar la ora 12:00 junii din Gura Râului vor încinge jocul strămoșesc în fața Bisericii din centrul comunei.

Spectacolul de pe scenă va începe la ora 13:00 și va cuprinde momente aristice susținute de Bogdan Cioranu, Codruța Rodean, Oana Tomoiagă, Vlăduța Lupău, Gabriel Dumitru, Ovidiu Homorodean, Alina Pinca, Viorica Telcean, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Sergiu Cipariu, Ansamblul Folcloric Profesionist "Cindrelul - Junii Sibiului" și o petrecere bănățeană cu Mihaela Petrovici și Dumitru Teleagă.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Gura Râului, Consiliul Județean Sibiu și CJCPCT "Cindrelul - Junii" Sibiu, în parteneriat cu Asociația de Înfrumusețare a Comunei Gura Râului și Asociația Pensiunilor Turistice Gura Râului.