ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea de-a 6-a ediţie a Festivalul Internaţional de Poezie "Grigore Vieru" se va desfăşura, în perioada 20-23 mai, la Chişinău şi la Iaşi, anunţă Agerpres.

Festivalul Internaţional de Poezie "Grigore Vieru" pune în prim-plan atât opera poetului Grigore Vieru, cât şi contribuţia generaţiei de scriitori afirmaţi în anii '60 ai secolului trecut. De asemenea, Festivalul promovează debutul literar al tinerilor autori prin concursul de poezie "Grigore Vieru", potrivit unui comunicat difuzat de ICR "Mihai Eminescu" de la Chişinău.

ICR Chişinău va acorda Marele Premiu Grigore Vieru, Premiul pentru poezie şi  Premiul pentru promovarea literaturii române. De asemenea, va susţine prezenţa scriitorilor Paskal Gilevski (Macedonia), Rade Silian (Macedonia) şi Gaetano Longo (Italia) în cadrul evenimentului.