ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Festivalul a debutat în urmă cu 10 ani în localitatea Covăsânț, iar din 2016 se desfășoară în Municipiul Arad, într-un spațiu special amenajat pentru organizarea de evenimente cultural al parohiei Arad-Grădiște 1. 
 
Tematica celei de-a X-a ediții este Centenarului Marii Uniri de la 1918, iar la manifestare vor participa români din țară și din Voievodina și Timoc-Serbia, Chișinău, Cimișlia și Cahul-Basarabia, Cernăuți și Herța- Ucraina, Gyula-Ungaria. Grupurile sunt însoțite de preoți și ierarhi precum și de lideri culturali.
 
Duminică, 26 august, începând cu ora 09:30, participanții vor fi prezenți la Sfânta Liturghie în biserica parohiei Arad Grădiște 1. Slujba va fi oficiată de Arhiepiscopul Timotei al Aradului împreună cu Arhiepiscopul Mihail de Praga, Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud, Episcopul Siluan al Ungariei, Episcopul vicar Emilian Crișanul, și Părintele Boian Alexandru din Timoc, potrivit Basilica. 
 
Evenimentele culturale vor începe la ora 16:00, în curtea bisericii. Pe lângă grupurile artistice din Serbia, Republica Moldova, Ucraina și Ungaria, vor veni în fața arădenilor și invitații speciali Stela Botez-Rep. Moldova cât și artistul Nicolae-Furdui Iancu însoțit de formația Crai Nou.
 
Evenimentul este organizat de Părintele Mihai-Octavian Blaj cu sprijinul Arhiepiscopiei Aradului, Primăriei Municipiului Arad, Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Județean Arad, Centrului Cultural Municipal Arad, Universității Aurel Vlaicu din Arad.