Joi, 14 Iunie, la Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara a avut loc festivitatea de încheiere a anului școlar 2017- 2018. Din încredințarea Părintelui Mitropolit Ioan, la eveniment a fost prezent părintelui Cristian Pavel, consilier eparhial la Sectorul Social, ce a transmis binecuvântarea, purtarea de grijă și gândurile de bine ale Chiriarhului, adresate profesorilor, elevilor, dar și părinților acestora.
 
Aceasta este prima școală ortodoxă din județul Timiș, autorizată de Ministerul Educației. Este o școală nouă, cu predare în limba română, înființată după normele Ministerului Educației Naționale, care are și discipline specifice unei școli ortodoxe. Anul școlar proaspăt încheiat a fost unul de mare bucurie și succes, cu atât mai mult cu cât  marchează momentul primei generații de absolvenți. La Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” sunt școlarizați elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. 
 
Evenimentul a debutat cu o rugăciune închinată Maicii Domnului și cu troparul Sfântului Antim Ivireanul, ocrotitorul școlii, apoi elevii au intonat Imnul național. A urmat festivitatea de premiere și au fost acordate diplome elevilor, atât pentru rezultatele excepționale la învățătură, la diferitele concursuri județene și naționale de creație, orientare turistică, olimpiade, voluntariat, premii de atitudine civică, cât și pentru buna purtare în anul școlar ce s-a încheiat.
 
La finalul festivității, Corul Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul”, dirijat de prof. Adina Botezatu, a cântat un buchet de cântece patriotice, apoi a urmat prezentarea numerelor 12 și 13 ale publicației „Bucuria Cuvântului”, ce cuprinde eseuri, desene și poezii scrise de elevii școlii. La ceremonia de premiere a susținut un mic recital și „Orchestra veselă”, alcătuită din elevii care studiază instrumente muzicale la alte centre din oraș.
 
Școala Gimnazială ”Sfântul Antim Ivireanul” funcționează cu sprijinul Arhiepiscopiei Timișoarei și al Asociației Prologos. Ca școală a Bisericii Ortodoxe, are misiunea să crească generații viitoare de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate. Prin bunăvoința Consiliului Local al Primăriei Municipiului Timișoara, de la începutul anului școlar 2014-2015 școala își desfășoară activitatea într-o nouă locație, mai încăpătoare, situată pe Bv. Liviu Rebreanu nr. 35. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews