ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 14 Iunie, la Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara a avut loc festivitatea de încheiere a anului școlar 2017- 2018. Din încredințarea Părintelui Mitropolit Ioan, la eveniment a fost prezent părintelui Cristian Pavel, consilier eparhial la Sectorul Social, ce a transmis binecuvântarea, purtarea de grijă și gândurile de bine ale Chiriarhului, adresate profesorilor, elevilor, dar și părinților acestora.
 
Aceasta este prima școală ortodoxă din județul Timiș, autorizată de Ministerul Educației. Este o școală nouă, cu predare în limba română, înființată după normele Ministerului Educației Naționale, care are și discipline specifice unei școli ortodoxe. Anul școlar proaspăt încheiat a fost unul de mare bucurie și succes, cu atât mai mult cu cât  marchează momentul primei generații de absolvenți. La Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” sunt școlarizați elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. 
 
Evenimentul a debutat cu o rugăciune închinată Maicii Domnului și cu troparul Sfântului Antim Ivireanul, ocrotitorul școlii, apoi elevii au intonat Imnul național. A urmat festivitatea de premiere și au fost acordate diplome elevilor, atât pentru rezultatele excepționale la învățătură, la diferitele concursuri județene și naționale de creație, orientare turistică, olimpiade, voluntariat, premii de atitudine civică, cât și pentru buna purtare în anul școlar ce s-a încheiat.
 
La finalul festivității, Corul Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul”, dirijat de prof. Adina Botezatu, a cântat un buchet de cântece patriotice, apoi a urmat prezentarea numerelor 12 și 13 ale publicației „Bucuria Cuvântului”, ce cuprinde eseuri, desene și poezii scrise de elevii școlii. La ceremonia de premiere a susținut un mic recital și „Orchestra veselă”, alcătuită din elevii care studiază instrumente muzicale la alte centre din oraș.
 
Școala Gimnazială ”Sfântul Antim Ivireanul” funcționează cu sprijinul Arhiepiscopiei Timișoarei și al Asociației Prologos. Ca școală a Bisericii Ortodoxe, are misiunea să crească generații viitoare de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate. Prin bunăvoința Consiliului Local al Primăriei Municipiului Timișoara, de la începutul anului școlar 2014-2015 școala își desfășoară activitatea într-o nouă locație, mai încăpătoare, situată pe Bv. Liviu Rebreanu nr. 35.