ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14.20  Seattle Seahawks a câștigat în premieră trofeul, în fața celor de la Denver Broncos, cu scorul de 43-8 (8-0, 14-0, 14-8, 7-0), cea mai mare diferență de scor din SuperBowl din 1992. La meci au asistat 82.529 de spectatori, iar acest eveniment a putut fi urmărit online, în direct, pentru a treia oară consecutiv.

30 de secunde de publicitate la acest meci au costat 4 milioane de dolari, în Statele Unite, iar tot intervalul disponibil a fost epuizat încă din data de 4 decembrie 2013.

[divider]

În această noapte va avea loc cel mai așteptat eveniment sportiv din Statele Unite: finala Super Bowl. Denver Brancos are cel mai bun atac din NFL, cu 37,9 puncte pe meci, în timp ce Seattle Seahawks are cea mai bună apărare, cu doar 14,4 puncte primite.  Ultima dată când într-o finală NFL s-au întâlnit cea mai bună ofensivă cu cea mai bună defensivă a fost pe 27 ianuarie 1991: atunci New York Giants, cu o apărare greu de trecut,  câștiga într-o finală legendară cu 20-19 în fața lui Buffalo Bills.

Cea de-a 48-a finală de fotbal american va aduce și în acest an încasări record. “New York Times” estimează că pentru organizarea finalei din acest an, statele New York și New Jersey, co-organizatoare ale meciului,  vor primi aproximativ 550 de milioane de dolari, în principal de la cei peste 200.000 de turiști care vor veni cu ocazia meciului, chiar dacă capacitatea stadionului “MetLife Stadium” din New Jersey este de doar 82.500 de spectatori.  Se anunță averse de ploaie la ora începerii meciului și se estimează că temperatura va fi în jur de -1°. Cu toate acestea, peste 95% din bilete erau vândute cu 24 de ore înainte de începerea partidei.

În România, finala Super Bowl va fi transmisă în direct, de la ora 1, pe Sport1.

Foto: sourse24designs/ New York Times