ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ANSVSA anunță că primit notificare în legătură cu prezența în România a produselor congelate ale firmei ungare Greenyard, suspectate de contaminare cu Listeria monocytogenes, acestea fiind retrase din magazine. O alertă sanitară a fost anunțată joi la nivel European, după ce nouă oameni au murit infectați cu listeria și alte câteva zeci de cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate. 

Compania Greenyard a retras din România produsele „Spanac preparat cu smântână, 450 g ” și „Fasole galbena taiata, 450 g”, comercializate în magazinele Lidl, „Chef Amestec de legume Mexican congelat 2,5kg” și „Chef Porumb dulce congelat 2,5kg”, puse în vânzare de Metro Casho & Carry precum și umătoarele produse din magazinele Penny Market- „Fasole verde păstăi tăiată și congelată, 1 kg”, „Mazăre verde congelată, 1 kg”. 

„ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje de către Punctul Național de Contact al Ungariei cu privire la includerea României pe lista de distribuție a produselor congelate aparținând companiei Greenyard din Ungaria, pentru care s-a inițiat retragerea preventivă în toate statele membre", anunță ANSVSA, care precizează că nu a primit și buletine de analiză care să indice prezența Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piața din țara noastră. Toate noile informații primite au fost distribuite structurilor teritoriale ale ANSVSA implicate, pentru a verifica procedurile de retragere și rechemare a firmelor distribuitoare și a celor care comercializează produsele.