ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prinţul George de Cambridge, născut la 22 iulie, a fost botezat în capela regală a Palatului Saint James din Londra, în cadrul unei ceremonii private.

La ceremonie au fost invitaţi să asiste numai principalii membri ai familiei regale şi câţiva apropiaţi. Au fost de faţă Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 87 de ani, şi prinţul consort Philip, de 92 de ani, stră-străbunci ai prinţului George, precum şi prinţul Charles, bunicul patern, soţia acestuia Camilla şi prinţul Harry. Nu au lipsit bunicii materni, Carole şi Michael Middleton, şi nici fratele şi sora lui Kate, James şi Pippa.

Părinţii prinţului George au ales şapte perechi de naşi pentru fiul lor, în principal prieteni vechi. Aceştia sunt Oliver Baker, pe care cuplul l-a cunoscut la universitatea St Andrews, Emilia Jardine-Paterson, prietenă cu Kate, Hugh Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem. La eveniment va participa şi Zara Tindall, verişoara prinţului William.

Conform tradiţiei, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al anglicanilor, l-a botezat pe prinţul George, făcându-i semnul crucii pe frunte şi turnând apă în trei rânduri pe capul prinţului. Apa sfinţită folosită provine din fluviul Iordan în care a fost botezat Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul, potrivit Evangheliei.