ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a declarat că NSA (National Security Agency - SUA)şi GCHQ( Government Communications Headquarters - Marea Britanie) vor avea, foarte curând, posibilitatea de a spiona întreaga planetă, deoarece îşi dublează capabilităţile la fiecae 18 ani.

Assange a făcut aceste declaraţii prin intermediul Skype, vorbind participanţilor de la un târg de tehnologie interactivă ce are loc la Austin, Texas.

"Capacitatea de a supraveghea toţi oamenii de pe această planetă este foarte aproape, probabil în câţiva ani. Asta a dus la un transfer de putere de la oamenii care sunt supravegheaţi la cei care controlează complexul de supraveghere", a declarat Assange.

Fondatorul Wikileaks a întrebat audienţa: "Cum s-a întâmplat ca internetul, pe care toată lumea îl privea ca pe cea mai bună unealtă creată de om, să ajungă să fie folosit pentru cea mai agresivă formă de supraveghere a statului pe care lumea a cunoscut-o?".

Mai mult, el a adăugat că "ne pregătim să intrăm într-o lume totalitară - nu în sensul stalinist al cuvântului, dar totalitară în sensul în care supravegherea este totală". Assange a spus că actuala balanţă a puterii mondiale este o "distopie totalitară" prin care se urmăreşte "supravegherea totală, astfel încât nimeni să nu poată exista în afara statului".

Australianul a precizat că internetul s-a transformat în unealtă politică, prin mişcări de genul Primăverii Arabe sau Occupy, deşi acum patru ani aşa ceva era de neimaginat.

Până la apariţia Wikileaks, oamenii nu trăiau în lume, ci doar într-o reprezentare fictivă a ei, a conchis Assange.

De când a făcut dezvăluirile care l-au făcut celebru, Assange trăieşte în interiorul ambasadei Ecuadorului de la Londra. Fondatorul WikiLeaks a primit azil politic din partea acestei ţări în august 2012.

NSA a fost în centrul unui scandal mondial, atunci când s-a aflat că a spionat conversaţiile a milioane de oameni, inclusiv a numeroşi oameni politici din ţări aliate SUA.