ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat la România TV că în cursul acestei luni va fi adoptată o Hotărâre de Guvern pentru înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții. 
 
Parlamentul adoptase proiectul de lege privind înființarea Fondului la începutul lui iunie, însă acesta a fost contestat. Curtea Constituțională a admis toate sesizările formulate de Opoziție și președintele Klaus Iohannis cu privire la Legea de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiții, motivând că un astfel de Fond trebuie înființat prin hotărâre de guvern. Argumentul principal oferit în obiecțiile de neconstituționalitate a fost că o astfel de decizie care să înființeze Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) trebuie luată printr-un act al administrației centrale, nu printr-o lege adoptată de Parlament.
 
Scopul declarat al Fondului Suveran este de a dezvolta sau construi de la zero afaceri în domenii prioritare pentru statul român, care să se susțină economic (deci cu un anumit grad de profitabilitate), singur sau împreună cu alte fonduri de investiții sau investitori privați.