ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


“Accidentul lui Fernando a fost doar unul dintre acele lucruri care se mai întâmplă în teste”, a spus șeful echipei McLaren Eric Boullier, insistând că la fel de normal este și faptul că aceasta a fost dus la spital și că a rămas acolo peste noapte. “Inevitabil, o parte a presei a exagerat gravitatea incidentului, dar a fost un accident normal.”

Unii oameni din domeniu spun însă că accidentul lui Alonso numai normal nu a fost, asta și datorită faptului că McLaren a spus că mașina nu a fost avariată foarte grav dar cu toate acestea ei au încetat ziua de teste și nu au mai revenit pe circuit. Pozele făcute arată și ele că mașina nu ar fi fost rău avariată.

Corespondentul german Ralf Bach se întreabă: “De ce un fotograf a spus că înainte de accident capul lui Alonso era aplecat într-o parte? Și de ce atât de multă secretomanie din partea lui McLaren?”

Sebastian Vettel care venea în spatele spaniolului pe circuit a declarat și el că accidentul i s-a părut ciudat. “Nu a arătat ca un accident. El a lovit de câteva ori zidul până când l-am pierdut din vedere.”

Bild aruncă și ei întrebarile provocatoare pe piață menționând că este știut faptul că noi veniții în F1, motoriștii de la Honda au avut probleme cu sistemul de recuperare a energiei: “A fost Alonso inconștient sau amețit din pricina inhalării fumului toxic de la baterie? A primit un șoc electric? Faptul că McLaren tace și că a oprit testul imediat face ca lucrurile să fie și mai complicate.”

Întregul articol, ce conține și declarațiile managerului lui Alonso pe F1 Manager.