ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezastru pentru Red Bull. Helmut Marko consultantul echipei a declarat încă de ieri că „această situaţie nu poate să existe”, declarând că motorul Renault se strică după doar 50 de kilometrii parcuşi. Au declarat însă că motorul lui Daniel Ricciardo defectat ieri poate fi reparat şi astfel că australianul nu pierde pentru moment unul din cele patru unităţi de putere disponibile pentru un pilot în decursul unul sezon.

Sesiunea 1

Pilotii Mercedes pe pneurile medii s-au clasat pe prima pozitie prin Hamilton cu timpul de 1:28.586 cu 320 miimi mai rapid decat colegul sau. Pe 3 Felipe Massa dar cu pneurile usoare, colegul sau Bottas fiind singurul calificat in urmatoarea sesiune cu pneurile medii, in afara de cei de la Mercedes. De mentionat ca a fost mai rapid decat colegul sau pe acelasi tip de pneuri cu circa 7 zecimi.

Eliminati cei de la Manor care nici nu au participat, pilotii McLaren si Marcus Ericsson de la Sauber, colegul acestuia din urma Felipe Nasr s-a strecurat in a doua sesiune a calificarilor. fiind cu apropae o secunda mai rapid decat colegul sau Ericsson, care de anul trecut a aratat ca in afara de bani nu are ce ii trebuie pentru a fi in F1.

Cei de la Red Bull calificati de pe locurile 11 si 14 prin Ricciardo si Kvyat, unde avem o diferenta de 0,6s intre colegi in favoarea australianului.

Sesiunea 2

Deosebit de stransa aceasta a doua sesiune, atat intre unele echipe cat si intre pilotii aceasi echipe.

Timpul de referinta din nou Hamilton cu 1:26.894 mai rapid cu doua zecimi decat colegul sau care insa a avut o problema cu motorul in virajul 15, spunand ca acesta a murit pentru o clipa.

Vettel la 0,848s de Hamilton, Bottas la 0,902s, Raikkonen la 0,913s si Felipe Massa la 1,001s. Locul 7 Romain Grosjean si pe locul 8 Carlos Sainz la 0,01s de francez. Ricciardo si el la mai putin de o zecime fata de cei doi s-a clasat pe locul 9, ultimul loc care asigura calificarea in ultima sesiune l-a ocupat Maldonado in doar o zecime fata locul 7 ocupat de colegul sau.

Primul sub linie Felipe Nasr la mai putin de o zecime de timpul lui Pastor si tot intr-o zecime s-a clasat si tanarul Verstapen fata de brazilian. O miime intre piloti Force India Hulkenberg si Perez.

Rezultatele finale ale calificărilor pe F1 Manager.