ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 09:30 Presa din Franța anunță că bilanțul provizoriu al operațiunii desfășurate de forțele de securitate franceze la Saint-Denis este de trei morți și trei persoane arestate. Aceste informații nu au fost confirmate oficial deocamdată.

Printre persoanele ucise s-ar afla și o femeie-kamikaze, care și-a detonat centura explozivă. 

Forțele speciale franceze au intervenit în forță miercuri dimineață la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului. În cadrul acestei operațiuni s-au putut auzi numeroase focuri de armă și detonări, locuitorii fiind avertizați să rămână în case, conform Le Parisien.


Din primele informații se pare că doi bărbați vizați de asaltul forțelor speciale ar fi fost uciși, potrivit unei surse din poliție, care a adăugat că un al treilea bărbat ar putea fi de asemenea mort. Această informație nu a fost deocamdată confirmată, deoarece operațiunea este încă în desfășurare, cartierul fiind înconjurat de forțele de securitate.

"Niciun bilanț definitiv nu este posibil atât timp cât operațiunea continuă", a declarat sursa citată.

Potrivit unei surse apropiate anchetei citată de AFP, mai mulți polițiști au fost răniți în cursul acestei operațiuni. Numeroase focuri de armă au fost auzite în centrul orașului începând cu ora 4.30 (5.30, ora României), mai mulți locuitori fiind treziți din somn din cauza schimburilor de focuri.

Regia de transport public din Paris a informat că circulația metroului a fost întreruptă între Saint-Denis Universite și Saint-Denis - Porte de Paris, din motive de securitate. De asemenea, circulația tramvaielor pe liniile T1 și T8 a fost întreruptă.

Poliția a evacuat piața Jean-Jaures, situată în apropierea Primăriei, sfătuindu-i din nou pe locuitori să rămână în case. Străzile la Republique, Cornillon și Chaumette au fost înconjurate de forțele de securitate.

La Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea, când un kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa, omorând o persoană și rănind alte 30.