ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Remus Borza, deputat independent în Parlamentul României, mizează pe o renaștere a poporului român și pe o forță politică nouă ce ar putea genera schimbarea. Acesta consideră că „niciun partid politic nu mai merită votul românilor". „Nici PSD sau PNL, PMP sau ALDE. Nici partidele noi, cum ar fi USR, sau și mai noi, Pro România ori Mișcarea România Împreună", a punctat Borza pentru www.dcnews.ro. 
 
„Partidele tradiționale, fie că vorbim de PSD sau PNL, sunt compromise și incapabile de a se reforma sau de a genera modernizarea statului. Și unii și alții, au guvernat atât separat, cât și împreună. Și au guvernat prost. În mandatele lor România a pierdut peste 4 milioane de salariați, peste 2/3 din capacitățile industriale ale țării, 50% din fondul arabil al României, 1/4 din fondul forestier, 1/2 din resursele țării. Pe mandatele lor, România a ajuns la o datorie externă de 95 miliarde de euro plecând de la 0 în 1990.(…) Un partid nou, centrat pe problemele țării și nu pe doctrine sau ideologii, un partid care să-și asume reforma statului, a instituțiilor statului, a marilor sisteme publice, un partid care va promova pe liste valoarea și competența, meritocrația și nu mediocritatea și servilismul, acel partid va putea câștigă alegerile în 2020. Fac apel la antreprenorii români care au rezistat eroic și chiar au făcut performanță într-un mediu politic și economic ostil, fac apel la intelectualii țării, la studenții, masteranzii și doctoranzii români din marile universități ale lumii, la cei peste 3 milioane de compatrioți care trăiesc în afară granițelor țării și care vor să se întoarcă acasă dar într-o țară corect, eficient și transparent guvernată, fac apel la milioanele de români care așteaptă de aproape 30 de ani schimbarea și reforma statului, să se implice în acest proiect. Poate să fie cel mai important proiect politic al României după 1990, un proiect de țară, un proiect identitar pentru peste 20 milioane de români”, susține Borza.
 
Deputatul consideră, însă, că o reformă reală a statului și implicit a clasei politice se va produce doar atunci când vom accepta că și noi, „cei vreo 20 de milioane de cetățeni avem o problemă, când ne-o vom recunoaște și asuma. Și anume că nu suntem buricul pământului. Că nu suntem nici cei mai frumoși, harnici și deștepți locuitori ai planetei. Când vom accepta că în ultimii 29 de ani, de tranziție de nicăieri spre niciunde, ne-am dezumanizat, că am devenit sclavii banului și ai puterii, cerând ostentativ drepturi uitând că avem și obligații, când vom conștientiza că ne-am pierdut rădăcinile, că am abandonat acele valori și principii imuabile pe care s-a clădit națiunea română, când ne vom rușina de lipsa de respect față de părinte sau dascăl, de lipsa credinței în Dumnezeu, a dragostei, compasiunii și sacrificiului pentru semenul nostru,de lipsa loialității față de țară. Atunci și doar atunci, ne vom salva de la extincție ca individ și popor.”
 
În trecut, Remus Borza a fost Mare Orator al Marii Loji Nationale din Romania si coleg de facultate cu actualul premier Victor Ponta. El spunea, conform Hotnews, că „Masoneria reprezintă cărămida de temelie a României moderne. Masoneria nu s-a născut în 1993, atunci doar s-au reaprins luminile dupa 56 de ani de dictatură: Carol al II-lea, Antonescu, Ghe. Gheorghiu-Dej, Ceaușescu”.