Cea mai mare platformă industrială istorică din Timișoara, rămasă până acum în picioare, a fost înghițită de un gigant al producției de anvelope. Compania germană Continental, care activează de câțiva ani chiar lângă fostul mare producător de utilaje ajuns în insolvență,  a cumpărat uriașa suprafață de 32 de hectare de teren de la UMT-Prompt. Nemții urmează să-și extindă pe terenul situat într-un cartier de la marginea Timișoarei capacitățile de depozitare a produselor finite, potrivit www.debanat.ro. 
 
Continental este intens criticată de timișorenii care locuiesc în partea de nord a orașului. De ani buni, oamenii se plâng de mirosul insuportabil degajat de la fabrica de anvelope și de poluarea care face aerul irespirabil în anumite momente. În cei 18 ani de activitate la Timișoara, Continental a produs și livrat peste 200 de milioane de anvelope cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli clienților din Europa și din întreaga lume. În tot acest timp, compania a creat 2.500 de locuri de muncă.  
 
Uzinele mecanice Timișoara au fost fondate în anul 1960 prin fuzionarea a două fabrici din oraș. În anul 1989 aici lucrau 8.100 de oameni în producția de mari utilaje și mașini. După privatizarea din 1996, secțiile au fost închise rând pe rând, până ce, în 2009, mai rămăseseră 400 de angajați. În ultima perioadă, UMT-Prompt se afla în insolvență. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews