ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul consultant NSA, Edward Snowden, inamicul numărul 1 al SUA, lansează un avertisment utilizatorilor de programe și aplicații pe Internet despre care spune că sunt ”ostile datelor private.  Printre ele figurează motorul de căutare Google și rețeaua de socializare Facebook, pe care Snowden le consideră ”periculoase”.

Cărți audio de Grigore Leșe

Nu mai suntem cetățeni, nu mai avem nici lideri. Suntem subiecți și avem reguli”, a spus Snowden, aflat în exil în Rusia, într-o locație secretă, din 2013, într-un interviu pentru The New Yorker, citat de Russia Today.

Din Rusia, Snowden, acuzat de SUA de spionaj, continuă să îi avertizeze pe oameni în legătură cu pericolele la care sunt expuși, în condițiile în care unele programe și aplicații nu păstrază secretul informațiilor.

În ciuda faptului că Google și Facebook au făcut eforturi în ultimul timp pentru a-i asigura pe utilizatori de păstrarea secretului informațiilor lor, aceste platforme online rămân periculoase pentru ei, susține americanul.

Cel mai important este însă ca, așa cum recomandă Snowden, utilizatorii care folosesc programul Dropbox să scape repede de el. Fostul consultant militează și pentru aplicații mai sigure folosite pe smartphone-uri, în special cele destinate trimiterii mesajelor scrise.

Aplicațiile pe care le recomandă Snowden sunt RedPhone și Silent Circle, care, în viziunea acestuia, ar fi mai bune decât cele livrate cu programele de operare ale telefoanelor inteligente.

Fostul angajat NSA și-ar dori un nivel mult mai bun al criptării datelor transmise prin intermediul telefoanelor pentru că aceste dispozitive devin tot mai importante pentru noi.

Edward Snowden a pus pe jar autoritățile americane după ce, în 2012 a descris cu lux de amănunte cum serviciile americane de informații au dezvoltat un program de monitorizare a activității online. Pentru a avea acces la toate datele utilizatorilor de Facebook, Yahoo și Google, Guvernul de la Washington ar fi încheiat un parteneriat cu respectivele site-uri.