ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kwame Kilpatrick, primar al metropolei Detroit între anii 2002-2008, a fost condamnat joi la 28 de ani de închisoare, pentru numeroase capete de acuzare, printre care se numără: implicare în activități de crimă organizată, fraudă, extorcare și taxe de protecție. Politicianul de 43 de ani a demisionat în 2008, din cauza unui scandal în urma căruia au fost condamnate la închisoare 30 de persoane.

Aceasta este cea mai mare pedeapsă din istoria judiciară a Statelor Unite, din perspectiva condamnărilor foștilor demnitari publici, iar fostul politician democrat, care nu a putut justifica 840.000 de dolari, a acceptat ”o mare parte” a acuzațiilor:
Sunt pregătit pentru ceea ce va urma, pentru ca orașul să meargă mai departe. Oamenii suferă și admit că o mare parte a acestei dureri mi se datorează.

Principalele dovezi împotriva lui Kilpatrick au fost sms-urile schimbate de fostul primar cu partenerul său în aceste activități, Bobby Ferguson.

Orașul Detroit va fi condus încă cel puțin un an de un ”manager de urgență”, Kevyn Orr, din cauză că metropola a intrat în incapacitate de plată în luna iulie, din cauza unei datorii de peste 18 miliarde de dolari.

În procesul lui Kwame Kilpatrick, acuzarea a susținut că falimentul metropolei nu a fost cauzată de fostul primar, dar faptele acestuia a agravat situația.
Kilpatrick nu este vinovatul principal pentru datoriile istorice ale Detroit-ului. Falimentul a fost cauzat de circumstanțe sociale și economice mai complexe, apărute și dezvoltate de mai multe decade. Dar această administrație coruptă a exacerbat criza în care se găsea orașul.