ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Războiul din Siria dă ocazia lumii întregi să mediteze la ceea ce înseamnă cu-adevărat libertatea de gândire și de exprimare.

O fotografie publicată de agențiile internaționale înfățișează o femeie siriană, ortodoxă, ce a fost răpită și torturată săptămâni în șir, doar pentru credința ei religioasă. "Luptătorii" nu s-au mulțumit doar cu atât. Aceștia au legat-o pe femeie de un stâlp și la picioarele ei au scris: " „Cine nu o va scuipa, nu are onoare".

Cu toate acestea, femeia a reușit să scape și a declarat că nu a renunțat la credința ei. Până acum, se pare că peste 60 de biserici creștine au fost distruse, iar mii de civili au fost nevoiți să-și părăsească orașele de teama atacurilor luptătorilor Al-Qaeda ce acționează în Siria.

Cel puțin 10 creștini au fost uciși în atacul asupra orașului Maaloula, martorii oculari susținând că au fost executați pentru refuzul de a se converti la Islam.

Ieri, Parlamentul European a emis o rezoluție prin care condamnă atacurile împotriva creștinilor din Siria, Iran și Pakistan.