ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


François Hollande este cel mai nepopular președinte al Franței în timpul mandatului, potrivit unui sondaj dat publicității luni în Hexagon. Astfel, al doilea șef de stat socialist de la Palatul Elysée, după regretatul François Mitterrand, se mai bucură de aprecierea a doar 26% dintre francezi și este primul președinte care coboară sub pragul de popularitate de 30%.

Potrivit presei internaționale, simpatia pentru François Hollande a scăzut din cauza lipsei unei strategii clare de creștere economică, a creşterii taxelor şi a ratei şomajului, dar şi de bâlbâielile pe tema imigraţiei.

Ineficiența conducerii Franței, remarcată de 84% dintre respondenții la sondaj face ca și prim-ministrul Jean Marc-Ayrault să aibă o cotă de simpatie de doar 25%.

Pe de altă parte, ministrul de Interne, Manuel Valls are o cotă de încredere uriașă, de 70%, grație atitudinii ferme arătată în problema imigrației.

De asemenea, Frontul Național, formațiune politică de extremă dreapta, condusă de Marine Le Pen, a ajuns la o cotă de popularitate de 28%, la egalitate cu Partidul Socialist, tot datorită virulentei retorici anti-imigrație, dar și a discursurilor în care se susține protecționismul economic.