ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, la Casa de Cultură a Studenţilor, în prezenţa Excelenţei Sale Dl. Claudio Perez Paladino, Ambasadorul Argentinei, a avut loc evenimentul care încheie oficial proiectul european "A.C.T.!" privind instituţionalizarea tangoului argentinian în universităţile din Bucureşti. La proiect au participat invitaţi din comunitatea de tango din Bucureşti şi s-au înmânat certificate de participare studenţilor prezenţi, beneficiari ai proiectului.
Excelenţa sa Claudio Perez Paladino a salutat drumul parcurs de tango-ul argentinian în România, de la primele evenimente timide şi până la numărul mare de şcoli şi dansatori de astăzi. "În fiecare an avem din ce în ce mai mulţi români care vin în Argentina ca să danseze tango", a spus domnia sa, precizând că tangoul este un dans care se poate dansa la orice vârstă.

Psihologul Silviu Ioniţă a salutat felul în care tango-ul argentinian contribuie la dezvoltarea unei persoane: "În conformitate cu reglementările UE, printre competenţele pe care sistemul de învăţământ urmăreşte să le dezvolte au fost incluse şi cele de antreprenoriat – abilitatea copiilor şi tinerilor de a-şi defini un vis şi de a depune efortul necesar ca să-l urmărească. Îmbrăţişarea de tango ajută, hrăneşte umanitatea din noi şi creează un schimb emoţional între două persoane – pentru că învăţăm din contactul imediat, avem nevoie de oameni ca să învăţăm să fim oameni". În timp ce comportamentele repetitive cresc stresul zilnic şi ne deconectează de noi înşine, spontaneitatea tangoului oferă combinaţii de mişcări aproape infinite, integrează mintea, corpul şi emoţiile şi energizează persoana, a precizat specialistul, el însuşi practicant al celebrului dans.

Proiectul “A.C.T.!” a fost derulat de către Asociaţia pentru Cultură şi Tango împreună cu partenerii săi: Universitatea din Bucureşti, Ambasada Argentinei şi Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Acest proiect a fost finanţat de către Comisia Europeană prin programul "Tineret în Acţiune", Acţiunea Tineri pentru Europa, Subacţiunea 1.2. Iniţiative ale tinerilor.

ActiveNews este partener media al proiectului „A.C.T.!”

[gallery columns="2" link="file" ids="35586,35587,35588,35589,35590,35732" orderby="rand"]