ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România are peisaje superbe străbătute de drumuri care îţi taie respiraţia. Iată o listă cu 5 drumuri pe care nu trebuie să le ratezi. Topul este realizat de către portalul turistic Tai-Tai.net.

1. Transfăgărăşanul
De departe, cel mai frumos drum din România este Drumul Național 7C sau Transfăgărăşanul . Șoseaua care străbate Munții Carpați începe în comuna Başcov, de lângă Pitești, și se continuă în direcția orașului Curtea de Argeș, având punctul de final la intersecția cu DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cărțișoara.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Printre obiectivele care pot fi vizitate pe traseu se număra Lacul și Barajul Vidraru, Cetatea Poienari, Lacul glaciar Balea și Cascada Balea. Între Capra și Balea Lac se află cel mai mare tunel din țara, cu o lungime de 887m, care străbate muntele Paltinul.

transfagarasan-800x600

 

2. Transalpina
Transalpina este cea mai înaltă șosea din România având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Transalpina este drumul ce leagă Oltenia de Transilvania, între localitățile Novaci și Sebeș. Oficial, drumul este închis din cauza lipsei parapeților de protecție. Iarnă accesul este însă interzis pe acest drum.

Soseaua-Transalpina

INTRĂ AICI PENTRU A VEDEA RESTUL TOPULUI