ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Taifunul Haiyan, care a devastat Insulele Filipinele, ar trebui considerat drept un avertisment la adresa întregii planete, care să ne determine să luăm măsuri pentru a pune capăt încălzirii globale, pentru că în caz contrar va trebui să suportăm consecinţele, a declarat sâmbătă, în Estonia, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, informează Agerpres.

"Ne aflăm într-un moment crucial. Viitorul nostru depinde de ceea ce vom decide. Însă există în continuare oameni pe Pământ care par să creadă că avem două planete. Am văzut ce s-a întâmplat în Filipine. Este un avertisment urgent la adresa Pământului, un exemplu care arată cum schimbările climatice ne afectează pe toţi. Trebuie să acţionăm înainte să fie prea târziu. Ameninţarea unei creşteri de doar 2% a temperaturii globale ne va afecta pe toţi. Ameninţarea este reală şi avem cu toţii responsabilitatea de a o elimina", a spus secretarul general al ONU.

Ban Ki-Moon i-a încurajat pe oamenii de ştiinţă să se implice mai mult în dezvoltarea durabilă pentru a găsi soluţii la aceste probleme.

Sursa foto: pravda.ru

[gallery columns="2" link="file" ids="6811,6812,6813,6814,6815,6816,6817,6818,6819,6820"]