ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În aceste zile de decembrie se împlinesc 25 de ani de la Revoluţie. Acum, românii îşi comemorează morţii căzuţi pe străzile din Timişoara, Bucureşti şi alte oraşe din ţară.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Fotograful Peter Turnley este unul dintre cei care au fotografiat evenimentele din 1989.

Anterior, în luna august 1989, Peter Turnley a realizat un fotoreportaj pentru Newsweek, una dintre cele mai populare reviste din SUA. Fotografiile au fost realizate în vila de pe malul lacului Snagov, dar şi în afara acesteia. Iată cum descrie Turnley pe contul de Facebook întâlnirea cu dictatorul.

"În august 1989, m-am dus la România cu alți doi jurnaliști de la Newsweek care au facut un interviu în exclusivitate cu Nicolae Ceaușescu, unul dintre cei mai nemiloşti dictatori ai secolului XX, care a condus România cu un pumn de fier timp de multe decenii. După acest interviu, l-am întrebat pe Ceaușescu dacă aș putea să-i fac un portret pentru Newsweek Magazine. Acest om care a intimidat cetățeni români atât de mult timp nu vorbea limba engleză, dar putea înțelege franceza, deși el însuşi nu putea vorbi bine. I-am spus că vreau să-l fotografiez afară din vila sa din Snagov. Ne-am plimbat și următoarea oră am vorbit cu acest om, spunându-i cum vreau să fac acest lucru iar el a ascultat toate cererile mele. Am mers la un dig lângă un iaz, iar el a luat această poziție, care a fost atât de revelatoare pentru personalitatea sa", a scris Peter Turnley.

[gallery columns="1" type="slideshow" ids="77435,77436,77437,77438,77439,77440"]

Sursa foto: Corbis