ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Japonia au loc foarte multe cutremure, iar unele dintre acestea reuşesc să provoace şi tsunami. În urmă cu 4 ani, ţara a fost grav afectată de un astfel de val, provocat de un seism.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Atunci, o mare parte din coasta de nord-est a Japoniei a fost distrusă, peste 18.000 de persoane au murit, pagubele produse au fost estimate la 34 de miliarde de dolari iar tsunamiul a declanşat accidentul nuclear de la centrala Fukushima.

Pentru a evita pe viitor astfel de cataclisme, autorităţile japoneze plănuiesc să construiască ziduri la scară mare pentru a proteja zonele cele mai grav afectate de dezastrul din anii trecuţi. Proiectul este estimat la 6,8 miliarde de dolari şi va conecta 440 de secţiuni de ziduri formând un perete lung de 400 de kilometri, în unele zone cu o înălţime de peste 12 metri.

Nu este prima oară când Japonia construieşte pereţi de protecţie în faţa tsunamiurilor. În 1930, tot în urma unui tsunami devastator, s-au mai construit astfel de ziduri. Satul Fudai a rămas nevătămat în urma tsunamiului din 2011 pentru că a fost protejat. În schimb, în zona oraşului Kamaishi zidul s-a prăbuşit în urma impactului.

6
1
2
3
5